JavaScript is not enabled in your browser.

Jozefdag 2024: voor onze zusterschool in Kenia

De Jozefdag is een jaarlijks terugkerende goede doelendag op de St.-Jozefmavo. Op donderdag 28 maart 2024 halen leerlingen en medewerkers van de St.- Jozefmavo in Vlaardingen geld op voor haar zusterschool in Kakrigu in Kenia, de St. Josephs secondary girls’ school.

In de afgelopen jaren hebben wij al vele mooie zaken kunnen realiseren door de in- zet van onze leerlingen en door onze sponsors. Te denken valt aan de bouw van een waterput, de aanschaf van nieuwe leermiddelen en het bekostigen van onderwijs voor de allerarmste meisjes.

Jozefmarkt

Een vast onderdeel van de Jozefdag is altijd de Jozefmarkt. Tussen 11.30 uur en 14.00 uur is de school open voor iedereen ( ouders, overige familieleden, buurtbewoners) die een kijkje wil komen nemen. U kunt op de markt een bijdrage leveren door iets te kopen op de plantenmarkt, een lootje te kopen bij het rad van fortuin of iets lekkers te nuttigen. 

’s Ochtends hebben alle leerlingen een leuke sportieve of creatieve activiteit waar ze zich voor hebben ingeschreven. Kickboksen, jeu de boules, teamsporten, theater, cupcakes versieren, armbandjes of Paaskaarten maken etc.., voor ieder wat wils!

Voor meer informatie, voor de huur van een kraampje of als u op een andere manier de helpende hand wilt bieden kunt u contact opnemen met mw. A. Ros. Dit kan via mail (aros@sjm.nl) of via het volgende telefoonnummer: 010 – 4744166.

Kenia

In september 2018 zijn twee medewerkers van de St.-Jozefmavo naar Kenia gegaan om daar onze zusterschool te bezoeken. Hieronder volgt een reisverslag in beeld en woord.