JavaScript is not enabled in your browser.
Ouders |

Dag 1 (groep 2) kamp Ommen

Het is woensdagochtend 6 september, een mooie nazomerochtend. De zon schijnt al vroeg en de eerste kinderen én ouders staan al op het schoolplein te wachten. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer met hier en daar een gespannen gezichtje, zowel bij leerlingen als bij ouders. 
Het instappen loopt gesmeerd en precies om 8:30 vertrekken we met een bus vol gezellige kinderen richting Ommen. Tijdens de busreis van 2,5 uur is er al heel wat snoep en chips gegeten. De kinderen deelden graag met elkaar én met de docenten. Het feest was officieel begonnen! 
Al voor 11:00 komen we aan bij het kamphuis en na een introductie en het klaarmaken van de slaapkamers is het tijd voor wat vrije tijd. De kinderen kiezen ervoor om lekker in de zon te zitten, te tafeltennissen en te voetballen. De sfeer is meteen al goed. 
Om 14:00 is het tijd voor de eerste activiteit. Klas 1a heeft het hoogteparcours afgelegd. De leerlingen hebben erg hun best gedaan en sommigen hadden zelfs pijn aan hun handen van de touwen. 
Klas 1c is gaan kajakken. Wat was iedereen fanatiek. Het is natuurlijk altijd leuk om elkaar in te halen en vooral de docenten in te halen. Onderweg werden de nodige watergevechten gehouden en er werd vanwege de tropische temperaturen erg vaak gevraagd of er gezwommen mocht worden. Aan het eind van de tocht hebben de meeste leerlingen een verfrissende duik in de rivier genomen. Het was een geslaagde middag op het water.  
Klas 1e ging de bossen in voor een mountainbike tocht. De groep werd in tweeën gedeeld en het was een groot succes. Ze hebben alle boomstammen en kuilen in het bos getrotseerd. De echte waaghalzen durfden zelfs van een hoge heuvel af. Iedereen is gelukkig weer heelhuids teruggekeerd. 
Klas 1g heeft de middag doorgebracht op een longboard. Met helm en beschermers was het best even zweten in 30 graden. Ze hebben ervan genoten! 
We hebben gezellig met z’n allen gegeten. Vandaag stond er pasta op het programma. De kinderen hebben ervan genoten. Als ‘toetje’ kregen we een lekker stukje watermeloen. 
Op dit moment maken we ons op voor het dierengeluidenspel in het bos. Morgen daarover meer… 
We hebben veel zin in morgen en hopen natuurlijk op een rustig nachtje, maar gezelligheid kent geen tijd. 
De kinderen zullen jullie vast missen, maar hebben het heel fijn met elkaar. Tot morgen lieve ouders!

Klik hier voor de foto's:

https://www.flickr.com/gp/stjozefmavo/GK6QDAX95e

Aanbevolen nieuwsberichten

Heel veel plezier en vriendschappen
|

Schoolexamen muziek 2024

Beleef de muzikale magie van de Sint Jozef Mavo! Ontdek het talent van onze 4e klassers tijdens het openbare tentamen muziek in de Stadsgehoorzaal. Tw...
Lees verder
|

Voorlichtingsavond 6 februari

...
Lees verder
|

De SJM in beeld bij het jeugdjournaal

Op donderdag 11 januari was het jeugdjournaal te gast op ons Open Huis voor een verslag over de keuzestress bij achtstegroepers. Wij zagen geen stress...
Lees verder