JavaScript is not enabled in your browser.
|

Challenge day

Sinds 2013 organiseert de St.-Jozefmavo Challenge Day. Een tweede lustrum is al bijna bereikt. De Jozefmavo is dan ook een school met het Challenge Day keurmerk. Drie dagen vol plezier, emoties, lachen en stiltes...In september 2022 vindt het weer plaats op deze school en er worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen.


 
Wat is Challenge Day?
Challenge Day is een dagprogramma waarin spel, beweging en dans afgewisseld wordt met serieuze gesprekken om muren tussen groepjes leerlingen af te breken. Tijdens deze dag wordt gestreefd naar het vergroten van het zelfvertrouwen bij leerlingen, de negatieve groepsdruk om te zetten in positieve steun, respect te stimuleren en vooroordelen en pesten tegen te gaan. Centraal staat de opmerking: ‘als je me echt zou kennen, zou je weten dat...’ De KRO heeft in het verleden het vergelijkbare programma ‘Over de Streep’ uitgezonden.

De organisatie Challenge Day Nederland is echter eerder gestopt. Vanwege alle covidperikelen  zijn er helaas te weinig leiders om aan de vraag te beantwoorden. Omdat de St.-Jozefmavo al 10 jaar goede banden heeft met de organisatie komen ze toch voor 3 dagen terug op de school aan de Willem de Zwijgerlaan, en dat is natuurlijk goed nieuws!.

Op 28, 29 en 30 september komen de leaders die hier al jaren kind aan huis zijn nog een keer langs. Dick,  Anuschka en Vincent zullen de 3e-klassers een dag lang trainen om zichzelf beter te leren kennen en de vraag te beantwoorden: “Als je me echt zou kennen, zou je weten dat………”        

Een happening om ook als vrijwilliger mee te maken, jongeren van 14/15 jaar te leren kennen, naast andere vrijwilligers en mogelijk ook jezelf.

(c) Vlaardingen24.nl

Aanbevolen nieuwsberichten

Heel veel plezier en vriendschappen
|

"Boek onder de aandachthoek"

In de SJM-bibliotheek hebben we sinds november een hoek omgedoopt tot ‘Boek onder de aandacht hoek’Deze maand krijgt het boek van thriller...
Lees verder
|

Kerstbal 2022

Beste leerlingen (en ouder(s)/verzorger(s), Op initiatief van onze leerlingenraad organiseert de St.-Jozefmavo dit jaar een kerstbal.Dit feest is...
Lees verder
|

Studiekeuzebeurs

StudiekeuzebeursBeste ouder(s)/verzorger(s)/leerling,2 weken geleden hadden wij onze eigen opleidingenmarkt georganiseerd, samen met het Groen van Pri...
Lees verder