SJM
update
0
Over SJM

Onderwijs

Zeven examenvakken
De St.-Jozefmavo (SJM) biedt al ruim 98 jaar goed onderwijs in deze regio. Bijzonder aan onze school is dat alle leerlingen examen doen in zeven vakken, terwijl de wet maar zes examenvakken voorschrijft. En in het eerste jaar krijg je naast Engels en Frans ook het vak Duits!

Ruimte voor talent
Wij bieden als één van de tien scholen in Nederland het vak ITTL als examenvak aan. In de onderbouw kun je deelnemen aan één van de vier talentgroepen: ART, Anglia, Digital Science of Sport+. We doen er alles aan om je een leuke, leerzame en gevarieerde schooltijd te bezorgen!

Gezellig 
De school is redelijk kleinschalig. Dat is erg gezellig, want je zult veel medeleerlingen leren kennen!

Op de SJM organiseren we veel bruisende activiteiten. Je hebt misschien wel gehoord van de legendarische discoavonden, actieve excursies, leerzame bezoeken aan musea, uitdagende sportactiviteiten en de inzet voor onze adoptiescholen in Kenia en Oeganda. Jouw schooltijd wordt zeker niet saai!

Respect
De SJM heeft een katholieke/algemene achtergrond en hecht waarde aan respect, betrokkenheid en verbondheid. We komen in actie voor de senioren om de hoek, maar ook voor de meisjes in Kenia en Oeganda. Pesten wordt niet getolereerd!

En natuurlijk slagen
Natuurlijk zijn vooral goede studieresultaten belangrijk. De SJM kent een slagingspercentage van ruim 96%!


Pak je kans, ontdek je talent!

De SJM stimuleert het ontdekken en ontwikkelen van talent. 

Kies een talentgroep die bij jou past:

  • Anglia 
  • Art
  • Digital Science
  • Sport+
Klik hier voor de folder

• krantenartikel: ruimte voor talent op de Jozefmavo

Heb je geen éénduidig Havo-advies maar ga je er wel voor? Met onze kansklas Havo krijg je de kans om je te bewijzen, zodat je mogelijk kunt instromen in klas 2 Havo.

Wilt u meer informatie over onze kansklas Havo?
Klik hier voor onze Kansklasfolder.

Kwaliteit

Hieronder vind je een link naar de website van "Scholen op de kaart". 
Op Scholen op de kaart presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens afkomstig van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs, én door zelf unieke informatie toe te voegen. Bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden.

Link naar Scholen op de kaart: klik hier.


PTA

PTA staat voor Programma van Toetsing en Afsluiting. Elk examenvak heeft een PTA. Hierin staat beschreven wat je voor de schoolexamens en toetsen moet leren en wanneer deze plaatsvinden. Ook kun je hier zien hoe het eindrapportcijfer wordt berekend en of er een mogelijkheid tot herkansen is.


Vertrouwenspersonen:

Mw. Hoppenbrouwer
Mw. van der Hoest


menu