SJM
update
0
SJM Nieuws

Grijp je kansBeste ouders/verzorgers en leerlingen,

 

Dit jaar organiseert de St.-Jozefmavo in samenwerking met Remind Learning, “Grijp je kans!”. Deze week is een unieke kans om in een korte, intensieve periode (vijf dagen) een vak bij te spijkeren, én samen met gespecialiseerde studiecoaches te gaan ontdekken hoe jij slimmer en gemotiveerder kunt gaan leren. Zo vergroot je de kans dat je volgend jaar over gaat én ontdek je hoe leren het beste voor jou werkt!

 

Wat is Remind Learning?

Remind is een organisatie van studenten die in de afgelopen 11 jaar meer dan twintigduizend middelbare scholieren heeft geholpen met slimmer en gemotiveerder leren. Dit doen ze in de vorm van trainingstrajecten op scholen, en dit jaar ook in de vorm van “Grijp je kans!” bij ons op school.

 

Wat is het doel van “Grijp je kans!”

“Grijp je kans!” is er voor alle leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken in het leren voor een vak en/of het leren hoe je slim en gemotiveerd kunt leren. Zij krijgen een kans om tijdens een korte, maar intensieve periode de opgelopen achterstanden weg te werken en vaardigheden te ontwikkelen om slimmer te studeren. Aan het eind maken ze een toets over de bestudeerde stof. Het behaalde cijfer wordt gedeeld met de vakdocent van volgend schooljaar zodat deze op de hoogte is van waar de leerling staat. “Grijp je kans!”is gepland in de laatste week voor de vakantie van dinsdag 14 juli tot en met zaterdag 18 juli 2020.

 

Wat houdt deze week in?

Tijdens deze vijf dagen gaan de leerlingen intensief aan het werk met de stof. Dit doen zij dagelijks van 9.30 tot 15.30 uur onder intensieve begeleiding van 1 docent op ongeveer 6 leerlingen. De nadruk zal daarbij op de vakinhoud en op de studievaardigheden liggen. Voor elke leerling wordt een persoonlijk programma vastgesteld voor één vak.

 

Wie komen er voor “Grijp je kans!” in aanmerking?

In de gesprekken met ouders, leerlingen en mentor is soms nadrukkelijk advies gegeven om “Grijp je kans!” te volgen om een achterstand in te halen, maar leerlingen kunnen ook zelf kiezen om aan deze week mee te doen! Zij krijgen de kans om veel te leren over zichzelf, slim leren en motivatie en gaan aan de slag met een vak dat zij moeilijk vinden, zo kan je met een gerust hart de vakantie in.

 

Ouderavond

Woensdag 1 juli organiseert Remind Learning een ouderavond voor ouders van de klassen 1 en 2. Hierin kunt u samen met uw zoon/dochter kennis maken met de trainers van Remind, wordt meer verteld over hoe “Grijp je kans!” eruit ziet, en wordt waardevolle inhoud gedeeld over hoe u zelf uw kind kunt helpen met slimmer en gemotiveerder leren. De ouderavond zal online plaatsvinden op 1 juli  en is van 19:00 tot 20:30. Aanmelden hiervoor kan via deze korte vragenlijst.

 

Doet uw zoon/dochter mee aan “Grijp je kans!”, dan kunt u via de site van Van Dijk de huurboeken voor dat vak laten verlengen. Daarvoor gaat u naar https://vandijk.we-assist.io/help/nl/articles/592d7436ed308a04701950a7-ik-heb-een-taak-of-herexamen-kan-ik-mijn-boeken-langer-houden Daar kunt u met mijn Van Dijk account inloggen en vervolgens klikken op uitstel inlevering huurboeken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan van der Kolk

Teamleider OnderwijsLaatste nieuwsbrieven

menu