SJM
update
0
SJM Nieuws

Extra informatie n.a.v. de ouderavond klas 4Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

De ouderavond van 13 november jongstleden was goed bezocht.
Ik ben blij om te zien dat er een goede ouderbetrokkenheid is. Want ook jullie als ouder(s)/verzorger(s) zijn erg belangrijk voor de toekomst van uw zoon/dochter. Ik hoop dat ik een goed beeld heb kunnen schetsen over het Mbo en dat we zeker niet de Havo zijn vergeten te benoemen. Maar wat niet aan bod is gekomen is DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Via onderstaande links komt u direct bij de handige pagina’s betreffende studeren op het Mbo, bijvoorbeeld de aanvraag van een gratis OV. Deze moet u altijd aanvragen, ook al gaat uw zoon/dochter met de fiets of scooter naar het Mbo.
Waarom vraagt u zich misschien af… er zullen ook excursies of andere uitstapjes gemaakt worden, waarbij je OV echt nodig is. Vraag het aan en wacht daar niet te lang mee, omdat er best wel wat tijd overheen gaat voordat je de aanvraag binnen hebt. https://duo.nl/particulier/geld-voor-school-en-studie/index.jsp https://duo.nl/particulier/aanvragen-studentenreisproduct.jsp

Tijdens de ouderavond heb ik u ook een dia laten zien met verschillende sites, waarbij heel veel informatie te vinden is over keuzes maken, werkgelegenheid, stage, je toekomst enzovoort.
Ik had beloofd deze u toe te sturen:
www.kiesmbo.nl https://
www.s-bb.nl/feiten-en-cijfers/kans-op-stage-leerbaan-en-werk
www.bekijkjetoekomstnu.nl
www.mbostart.nl
www.toekomst.nl

En als laatste, het boekje "Je diploma… en dan?" Helaas waren er te weinig boekjes in huis.
Mocht u nog geïnteresseerd zijn, komende week zijn de boekjes weer beschikbaar en dan kan uw zoon/dochter deze bij mij ophalen.
Uiteraard geldt dit ook voor diegene die om wat voor reden dan ook, er niet waren op de ouderavond.

Op naar een weloverwogen, goed gemaakte keuze richting vervolgopleiding.

Dennis de Wekker,
decaan SJM
ddwekker@sjm.nl
010-4744166Laatste nieuwsbrieven

menu