SJM
update
0
SJM Nieuws

AllergenenEen allergeen is een bestanddeel van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kan veroorzaken. De catering van Markies heeft geen allergenenkaart. Ze zijn hier ook terughoudend in, omdat ze in een open keuken werken met verschillende producten, waardoor ze de garantie niet kunnen bieden dat een bepaald product volledig allergenenvrij is bij reguliere bereiding.

Als iemand een allergie heeft kunnen ze wel altijd op maat een broodje maken waarbij ze extra zorg dragen voor vrij houden van de betreffende allergenen. Bij glutenvrije producten moet er wel vooraf apart brood besteld worden. Leerlingen kunnen aan de medewerkers vragen wat mogelijk is.

Via onze ouderraad kwam ook het verzoek om rekening te houden met allergenen bij bijvoorbeeld de Sint Nicolaastraktatie en door de ouderraad georganiseerde maaltijden (welkomstlunch, kerstontbijt klas 1 e.d.) De mentoren hebben dit bij hun klas nagevraagd en de ouderraad heeft hiervan een lijst gekregen. Zij zorgen ervoor dat ook deze leerlingen een leuke traktatie krijgen en een keuze bij de maaltijden, die door school geregeld worden.menu