SJM
update
0
Groep 8 informatie

Welkom op de St.-Jozef!

Wat leuk dat je op onze website terecht bent gekomen.

Bij het kiezen van een nieuwe school kijk je natuurlijk eerst naar het niveau dat bij jouw schooladvies past. 
Dat is logisch, maar waar let je verder op bij de keuze van de juiste school? 
Wij vinden het belangrijk dat je er “op je plek” bent, je welkom voelt en met plezier naar school gaat om echt goed onderwijs te krijgen.
Hier onder lees je hoe het werkt en ontdek je of ook jij op je plek bent op de St.-Jozefmavo.

Jurriaan Govaart, teamleider leerlingen onderbouw


Minder lessen + tijd = aandacht

Met ons onderwijssysteem, gaan we slimmer om met de tijd die jij hebt te besteden per dag. 
Dat betekent dat je maar 4 of 5 vakken per dag krijgt van 75 minuten.
Zo is er meer tijd! Tijd voor de les, maar ook voor je huiswerk, dat scheelt huiswerk thuis. En hoe fijn is het als de vakdocent er gewoon voor je is als je vragen hebt.
Met minder vakken per dag heb je ook minder boeken nodig dus je rugzak is minder zwaar. 

Net als altijd bij de St.-Jozefmavo worden de praktijk en theorie vakken zoveel mogelijk afgewisseld en zijn er zo goed als nooit tussenuren. Je bent dus elke dag uiterlijk om 14.30 uit (soms 15.50 uur). 

Heb je dan ook meer tijd vrij?
Als je meer huiswerk onder begeleiding kunt doen tijdens de les, dan zou je meer vrije tijd over moeten houden. 
Het is natuurlijk niet zo dat je nooit huiswerk thuis hebt, maar het School Balans Onderwijssysteem houdt rekening met je vrije tijd. Wij geloven namelijk dat je beter op je plek bent op school als je na school tijd hebt voor je vrienden, sport en hobby’s.

ANGLIA voor iedereen
English is one of the most spoken languages. You will learn how to speak and write English at a higher level. Are you ready for this challenge? Anglia leidt op tot erkende certificaten, zeer waardevol bij vervolgonderwijs.

Balans tussen papier en online

Om jullie vertrouwd te maken met het werken op computers, krijg je al vanaf het eerste leerjaar ICT lessen, maar daar stopt het niet mee. Je gaat werken op je eigen laptop, die je kunt gebruiken voor verschillende vakken en natuurlijk voor je huiswerk. 

Extra ouder info: 
Laptops worden via een huurkoopregeling aangeboden via the Rent Company. Zo hebben alle kinderen dezelfde laptop en altijd de laatste versies van de software.
Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een andere laptop te gaan, bijvoorbeeld door een 2e hands laptop aan te schaffen of een reeds aangeschafte laptop te gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar een windows laptop maar ook Mac OS blijkt in de praktijk te gebruiken.


Pak je kans in de kansklas Havo

Heb jij een Mavo-Havo advies of een Havo advies? Op de St.-Jozefmavo kun je dan geplaatst worden in de Kansklas. 
Daar helpen we je ontwikkelen en mag je een jaar lang laten zien op welk niveau je kunt presteren. Met de juiste cijfers, een goede werkhouding en inzet is de overstap naar Havo 2 mogelijk.  Je kan zelfs al een dag meelopen op een HAVO school om te kijken of je de stap ook echt wilt nemen.

Om geplaatst te worden moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Je hebt van je basisschool een Mavo/Havoadvies of een Havoadvies
- Je hebt een Citoscore op je eindtoets van 536 of hoger.

Aanmelden Kansklas 
Als je je gaat aanmelden op onze school kun je direct laten weten of je in aanmerking wilt komen voor de Kansklas.
Let op: Wanneer je geplaatst wordt, blijf je het volledige jaar in deze klas. Tussentijds overstappen naar een andere klas is dus niet mogelijk.

X-tra ontwikkelen in talentgroepen

Heb jij extra veel interesse in Art, Digital science, The coolest and Safest Kitchen Event, Dans, Spaans of Sport+? 
Schrijf je dan in voor de Talentgroep van jouw keuze! De Talentgroepen sluiten aan op je rooster en vinden gewoon plaats op school. Alle Talentgroepen vinden plaats in ons schoolgebouw. Bij Sport+ ga je wel regelmatig naar sportverenigingen in de directe omgeving.

ART
Ben je creatief? Teken of schilder je graag? Dan is onze Talentgroep Art echt iets voor jou. Je gaat je eigen kunst maken met leuke tips en trucs van je docenten. Vind je het leuk om te ontwerpen? Met de 3D-printer maak je hippe sieraden, originele telefoonhoesjes en wat je zelf maar bedenkt! 

DIGITAL SCIENCE
De toekomst vraagt om andere vaardigheden op het gebied van informatie verwerken, presentatie en creativiteit. Met deze talentgroep ben je op de toekomst voorbereid! 

SPORT+
Hou je van sporten en wil je kennismaken met andere vormen van sport? Onze gymdocenten heb- ben een zeer afwisselend programma, dat je met veel plezier zult volgen! 

THE COOLEST AND SAFEST KITCHEN EVENT
In ons laboratorium gaan wij verschillende aspecten van voeding onderzoeken en natuurlijk ook lekkere recepten maken. En je leert nog veel meer over o.a. veiligheid, productie van voedsel, etc. 

SPAANS (onder voorbehoud)
Je gaat op vakantie naar Spanje en je ouders komen niet verder dan "Si Senor"? Dan kan jij die vakantie redden!

DANS
Bewegen is heel leuk, muziek is leuk, de combinatie is TOP!
Hou jij ook zo van dansen en staat je tiktop account helemaal vol met eigen filmpjes? Dan is het tijd om een stapje verder te gaan met deze talentgroep. Let's dance!

Keuze en kosten
Je kunt maar één talentgroep kiezen. 
De kosten voor de talentgroep zijn binnenkort bekend.

Een keer proberen?
Weet je nog niet of een Talentgroep bij je past, kom dan een keertje meelopen. De datum hiervan zal binnenkort verschijnen op deze website.


Deze aula is voor ons!

Het is best een stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het is prettig dat de St.-Jozef niet zo heel GROOT voelt. Juist daarom hebben wij speciaal voor de brugklassers een eigen aula.

Dit is de plek waar jij samen met de andere eerstejaars je pauze kan doorbrengen. Mooi ingericht, leuk, gezellig en zonder al die grote jongens en meiden.

Hulp van je tutor...
 

Op de St.-Jozefmavo krijgt jouw klas een paar tutoren aangewezen. Tutoren zijn leerlingen uit de 4e klas die je helpen om snel te wennen op school. Zij kunnen je helpen bij het plannen van huiswerk en maken van lastige keuzes, of bijvoorbeeld moeilijke lesstof rustig uitleggen. Je kan ze altijd aanspreken voor een vraag of een goede grap. 

Advies nodig?
Een tutor luistert naar je en kan je advies geven bij problemen. De taken van een tutor lijken dus een klein beetje op die van je mentor. Veel leerlingen vinden het fijner om persoonlijke dingen met een andere leerling te bespreken dan dat zij hierover met een docent moeten praten, juist daarom de St.-Jozef de tutoren aangesteld. Tutoren zijn er dus voor jou!

“Mijn tutor weet wat ik heb meegemaakt. Ik kan hem vertrouwen.” - Jamie, 1G 

Alle tutoren volgen een officiële training en krijgen hier een certificaat voor.

Introductieweek

Het is belangrijk om je zo snel mogelijk thuis te voelen op onze school. Daarom staat de eerste maand in het teken van introductie. Je leert iedereen kennen, vooral in de introductieweek. Hiernaast zie je een korte film over de introductieweek van het schooljaar 2020-2021.

menu