SJM
update
0
Groep 8

Wat is anders?

Even wennen
Een nieuwe school is best wel even wennen. Nieuwe vakken zoals Duits en Frans. Elk uur een andere docent. Nieuwe klasgenoten. Ook moet je vaak wat verder fietsen om bij school te komen.

De eerste dag op school vond ik heel spannend. Je weet natuurlijk niet wat je te wachten staat. Ik heb alles op me af laten komen en het viel reuze mee!” - Jamie, 1G 

Thuis op de SJM!
Nieuwe klasgenoten betekent ook nieuwe vrienden en vriendinnen. Elk uur een andere docent zorgt ervoor dat je dag lekker afwisselend is. Elke vakdocent heeft ook een mooi klaslokaal met alles wat voor dat vak nodig is.

De meeste leerlingen wennen erg snel aan onze school. Door de introductiedagen, een leuk kennismakingsproject, een disco-avond alleen voor de leerlingen van het eerste jaar en een goede opvang door de mentor, de tutoren en de docenten van klas 1 voel je je al snel thuis op de St.-Jozefmavo.

Je hoeft echt niet bang te zijn, er zijn altijd gezellige kinderen op school!” - Isabel, 1E 

Tutoren

Hulp
Op de St.-Jozefmavo krijgt elke eerste klas twee tutoren aangewezen. Tutoren zijn leerlingen uit de 4e klas die je helpen om snel te wennen op school. Zij kunnen helpen bij het plannen van huiswerk en maken van lastige keuzes, of bijvoorbeeld moeilijke lesstof rustig uitleggen.

Advies
Een tutor biedt ook een luisterend oor en kan advies geven bij problemen. De taken van een tutor lijken dus een klein beetje op die van je mentor. Veel leerlingen vinden het fijner om persoonlijke dingen met een andere leerling te bespreken dan dat zij hierover met een docent moeten praten, vandaar dat de St. Jozefmavo de tutoren heeft aangesteld. Tutoren zijn er voor jou!

Mijn tutor weet wat ik heb meegemaakt. Ik kan hem vertrouwen.” - Jamie, 1G 

Tutoren volgen een officiële training en krijgen hier een certificaat voor. 
menu